20.05.22

Eesti generaatorid töötavad Ukraina kriisipiirkondades

Eestist saadetud generaatorid varustavad elektriga Ukraina haiglaid, internaatkoole ja ajutisi varjupaiku. Aprillis saatis Mondo Eesti Välisministeeriumi toetusega Ukrainasse 17 diiselgeneraatorit. Generaatorid on äärmiselt olulised ebastabiilse elektrivarustusega asulate jaoks sõjast mõjutatud piirkondades.

Kuus generaatorit töötab Harkivi piirkonnas, kus need varustavad elektriga põgenikele sooja toitu pakkuvat ühiskööki, erivajadustega laste pansionaati, esmatasandi tervishoiukeskust ning külasid, kus elektrivarustust pole. Luhanski oblastis toetab generaator päästjate ja evakueerijate tööd. Kolm generaatorit töötavad Kiievi oblasti külades, kus elektrivarustust pole suudetud taastada. Neli generaatorit läksid Tšernihivi piirkonda ning üks generaator Donetski oblasti rindelinna Avdijivka, kus vaatamata igapäevasele pommitamisele elab endiselt 6000 inimest. Lähiajal suunatakse veel kaks generaatorit vabastatud asulatesse, kus on käimas taristu rekonstrueerimise protsess.

Diiselgeneraatoreid kasutavad ka eesliini piirkondade arstid, kes annavad esmaabi sõjategevuse ohvritele ning plaanilist ravi seda vajavatele inimestele. Vene okupatsiooni alt vabanenud kogukonnad saavad generaatorite jõul kriitilist infrastruktuuri uuesti üles ehitada. Ja loomulikult on ajutistes varjupaikades põgenikel paremad elamistingimused.

Fotod: Vostok SOS

VAATA KÕIKI UUDISEID

Mondo vabatahtlikud jagavad Tartu Tudengipäevadel oma lugusid

19.04.24

Tartu Tudengipäevadel 27. aprillil jagavad kolm Mondo vabatahtlikku oma lugusid lähetustelt Ghanas, Keenias ja Ugandas. Kolme tunni jooksul kuuleme Eve, Saile ja Marteni tööst käsitööliste, IT klassi või kohalike organisatsioonidega. Sündmus on kõigile tasuta, ent palume registreeruda siin. Üritus toimub eesti- ja ingliskeelsetes jututubades, kus iga vabatahtlik võtab huvilised endaga rändama läbi põnevate lugude kogukonnast.
LOE EDASI
VAATA KÕIKI