12.08.24

Mondo kohtumisürituste sari tuleb Pärnusse

Araabia toit ja lood Süüriast avavad huvilistele Lähis-Ida kultuuri ning tausta, miks süürlased oma kodumaalt massiliselt lahkuma on pidanud. Ühiskokkamine on osa Mondo üritustesarjast, mis toob kokku Eestis elavad rahvusvahelise kaitse saanud inimesed ja siin juba pikemalt elanud inimesed.

Sellised ühisüritused on abiks, et rahvusvahelise kaitse saanud inimeste ja kohalike elanike vahel tekiksid sotsiaalsed võrgustikud, ütles projektikoordinaator Mirjam Matiisen. „Võrgustikel on võtmeroll, et inimene kohaneks edukalt. Loodame, et meie üritused aitavad luua sotsiaalseid suhteid, mis on mõlemale poolele kasulikud,” sõnas Mirjam. „Meie ürituste eesmärk ongi tekitada positiivseid otsekontakte ühes piirkonnas elavate inimeste vahel. Teisalt aitab see esile tõsta tublisid pagulastaustaga inimesi, kes on meie ühiskonnas midagi korda saatnud. Omar on väga noore inimesena rajanud Pärnusse uue kohviku, mis on eriti märkimisväärne selle poolest, et ta alustas Eestis elamist alles täiskasvanueas ja on pärit hoopis teisest kultuuriruumist.”

Pärnus toimuva töötoa viib läbi kokk ja ettevõtja Omar Bakerjan, kes pages oma kodumaalt Süüriast sõja eest ning elab Pärnus juba 2016. aastast. Omari värskelt avatud kohvikus saab tema juhendamisel valmistada falafel vrappe, araabiapärast salatit ja baklava kooki. Lisaks avab Lähis-Ida ekspert Kristi Ockba tausta, miks süürlased 2015.-2016. aastatel oma kodumaalt massiliselt lahkuma pidid ja milline on riigi olukord täna.

Huvilised on oodatud kohvikusse Habib Food 22. augustil kell 18. Registreerimine tasuta üritusele toimub selle vormi kaudu.

Mondo üritustesari on tänavu toonud inimesed kokku näiteks Saaremaal Ukraina põgenike juhendamisel vareenikuid küpsetama ja Lindile Türgi hommikusööki maitsma. Üritused toimuvad USA saatkonna ja ÜRO Pagulasameti UNHCRi toel.

Rohkem infot on Mondo Facebookis.

VAATA KÕIKI UUDISEID

Mondo kohtumisürituste sari tuleb Pärnusse

12.08.24

Araabia toit ja lood Süüriast avavad huvilistele Lähis-Ida kultuuri ning tausta, miks süürlased oma kodumaalt massiliselt lahkuma on pidanud. Ühiskokkamine on osa Mondo üritustesarjast, mis toob kokku Eestis elavad rahvusvahelise kaitse saanud inimesed ja siin juba pikemalt elanud inimesed. Sellised ühisüritused on abiks, et rahvusvahelise kaitse saanud inimeste ja kohalike elanike vahel tekiksid sotsiaalsed võrgustikud,
LOE EDASI
VAATA KÕIKI