PROJEKTID

Kuuluvuse sillad: pagulaste toetamine Eestis

Projekti kestus: jaanuar 2024 – detsember 2024

Projekti rahastaja: ÜRO Pagulasamet (UNHCR)

Projekti maht: 125 426€

Eesti on Ukraina sõjapõgenike saabumise tulemil muutunud Euroopa ühest madalaima põgenike arvuga riikidest, üheks suurimaks. See on esitanud Eesti haridus- ja tervishoiusüsteemile, tööturule ja lõimumissüsteemile märkimisväärseid väljakutseid.

Projekti “Kuuluvuse sillad: pagulaste kaasamine keeleõppe, kunstiteraapia ja lõimumisürituste kaudu” eesmärk on parandada põgenike, eriti Ukraina põgenike, lõimumist Eesti ühiskonda keeleõppe, kunstiteraapia ja kogukonnaürituste kaudu. Projekti raames korraldame kunstiteraapia seansse 150 lapsele, et toetada nende vaimset heaolu ja kohanemist uue keskkonnaga. Kunstiteraapia on tõhus meetod laste vaimse tervise toetamisel, pakkudes neile loovaid võimalusi oma emotsioonide väljendamiseks ja töötlemiseks.

Samuti pakume 40 Ukraina õpetajale eesti keele kursuseid, et parandada nende töövõimalusi ja lõimumist Eesti haridussüsteemis. Lisaks viime läbi koolitusi 100 Eesti õpetajale, et tõsta teadlikkust pagulastega seotud teemadel ning anda praktilisi juhiseid traumadega õpilaste toetamiseks. Kogukonnaürituste kaudu suurendame pagulaste ja kohalike elanike vahelist suhtlust ning vähendame eelarvamusi ja hirme.

Projektijuht:
Meelis Niine
meelis@mondo.org.ee