29.11.16

Kokkusaamine „Menüü gurmaanidele – aus ja läbipaistev tarneahel”

7. detsembril algusega kell 09.30 toimub Eesti Arhitektuurikeskuses (Põhja puiestee 27a, Tallinn) kokkusaamine „Menüü gurmaanidele – aus ja läbipaistev tarneahel“, kuhu ootame hea toidu ja hea seltskonna hindajaid. Hea toit kannab endas universaalseid väärtusi, nagu tooraine kõrge kvaliteet, tootjale makstud vääriline tasu ja keskkonda säästev tootmisviis. Suur osa meie toidust tuleb arenguriikidest. Hea seltskond tähendab võrdväärseid partnereid, kes on kokku leppinud käitumisreeglites, hoolivad teineteise käekäigust ning tunnevad vastastikku vastutust ja solidaarsust nii Eestis kui ka tootjate ja talunikega kaugelt.

 

Räägime meie võimalustest ja vastutuse väärtusest, arutleme ebaausate kauplemisvõtete ja tarneahela läbipaistvuse teemadel, jälgime paari toote teekonda arenguriigist meie toidulauale, kuulame häid näiteid ning tutvume lähemalt uute majandusmudelitega. Kaks esinemist on inglise keeles ja tõlketa.

 

Kokkusaamisele on võimalik registreerida siin.

Lisainfo ja ürituse programm siin,

 

Kokkusaamist korraldavad MTÜ Mondo ja Kaupmeeste Liit ning kokkusaamine toimub projekti „Fair Superbrands“ kampaania „SUPPLY CHA!NGE. Muudame poeketid õiglaseks“ raames, mida rahastab osaliselt Euroopa Komisjon.

VAATA KÕIKI UUDISEID

Puu- ja aedviljade kuivatamine aitab tagada Gruusia haavatavamate kogukondade toidujulgeolekut

18.03.25

Mondo keskkonnaprogrammi osana jõudis mullu sügisel Gruusiasse 36 päikeseenergial toimivat toidukuivatid, mis kohe ka aktiivselt kasutusse pandi. Esimeste kuudega säilitasid kogukonnad juba 474 kilogrammi hooajalisi vilju!  Eesti pere-ettevõtte GlobeDry ehitatud toidukuivatid on osa Mondo projektist, mille raames saavad Mondo partnerkogukonnad Gruusias, Keenias ja Ugandas tuge toiduraiskamise vähendamiseks. Kuivatid aitavad hooajalisi vilju pikemal perioodil säilitada ning
LOE EDASI
VAATA KÕIKI