Afganistan

Mondo on Afganistanis töötanud alates 2008. aastast, mil Helmandi provintsi lähetatud tervishoiueksperdid aitasid üles ehitada piirkonna meditsiinialast süsteemi. Põhja- ja Ida-Afganistanis tegutsevate kohalike partnerorganisatsioonidega koostöös aitasime parandada naiste reproduktiivtervist, juurdepääsu sünnitusabile ja võimaldada tüdrukutele haridust, sh arvutioskusi ja tervisekasvatust. Vaata meie tegevuspiirkondi ja projekte lähemalt allpoolt.

Seoses Talibani võimuletulekuga on Mondo arengukoostöö projektid Afganistanis peatatud. Toetame Tarkusefondi annetustest Fatima Zahra tüdrukutekooli Jalalabadis, Nangarhari provintsis, mida oleme toetanud alates 2012. aastast.

Mondo tegevusi Afganistanis aitavad ellu viia Eesti Välisministeerium ning era-annetajad.

Mondo tegevused Afganistanis

LOE LÄHEMALT

Lõpetatud projektid Afganistanis

Mondo toetab põgenikke mitmekülgselt nii Eestis kui partnerriikides

19.06.24

Tänasel rahvusvahelisel pagulaspäeval kutsume üles toetama neid, kes on pidanud põgenema oma kodust vägivalla või tagakiusamise eest.  ÜRO pagulasameti värske raporti järgi on nende inimeste arv kümne aastaga kahekordistunud, ulatudes tänavu 120 miljonini. Kusjuures 40% neist on lapsed ja noored, kelle jaoks see tähendab tihti ka haridustee katkemist. Põgenike arvu kasvatavad nii uued konfliktid kui
LOE EDASI